ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ Δ/ΣΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜ.ΣΧΕΣΕΩΝ

Δ/νση : Χρ.Λαδά 1 18010 ΑΙΓΙΝΑ

Τηλ. : 2297022220 – 27738

Fax. : 2297025099

e-mail : aegina1@otenet.gr
.

ΑΙΓΙΝΑ 15-10-2007

Α.Π. 13177

ΘΕΜΑ:

ΣΧΕΤ :

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

 

ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής μας επετείου που θα πραγματοποιηθούν τόσο στην έδρα του Δήμου, όσο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα έχουν ως εξής:

 

26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 -ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

 

Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτιρίων, Νομικών Προσώπων, Τραπεζών, καταστημάτων και οικιών του νησιού. Επίσης των πλοίων και όλων των ελλιμενισμένων σκαφών στα λιμάνια της Αίγινας, Σουβάλας και Πέρδικας .

 

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 – ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ

ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ

Ώρα 07:00 Με φροντίδα των Εφημερίων των Ενοριών θα κτυπήσουν οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.

Ώρα 07.30 Έπαρση σημαίας στον ΝΟΑ με τη φροντίδα του κ. Λιμενάρχη και τμήματος Ναυτοπροσκόπων. Η υποστολή θα γίνει στις 18:00 κατά την ίδια τάξη.

Ώρα 10:15 Συγκέντρωση των εκπροσώπων των Δημοτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών στο Δημοτικό Κατάστημα Αίγινας ( Χρ. Λαδά 1) και ομαδική μετάβαση τους στον Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10:30 Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Γεώργιο Μπήτρο, Θεολόγο Καθηγητή

 

 

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, οι Πρόσκοποι, οι Σημαιοφόροι και οι παραστάτες των Σχολείων Στοιχειώδους και Μέσης Εκπαίδευσης, ο Κλήρος, οι Αρχές και οι πολίτες θα μεταβούν στην Πλατεία Εθνεγερσίας.

Θα ψαλεί Τρισάγιο στο Ηρώο Πεσόντων και θα ακολουθήσει η κατάθεση Στεφάνων από τον κ. Δήμαρχο, τις Τοπικές Αρχές, τους εκπροσώπους Φορέων και Συλλόγων και από τα Σχολεία.

Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός μας ΄Ύμνος από ομάδα Μαθητών.

Στη συνέχεια Κλήρος και εκπρόσωποι των Αρχών, θα μεταβούν στο χώρο απέναντι από το Δημαρχείο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, για να παρακολουθήσουν την παρέλαση και τούς παραδοσιακούς χορούς.

 

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Εθνεγερσίας και διαμέσου της Λεωφόρου Δημοκρατίας θα τερματίσει στον χώρο μπροστά από τον Ι. Ναό Παναγίτσας.

 

 

Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Θεόδωρος Λορέντζος , Δάσκαλος

 

Μετά το πέρας της παρέλασης, στον ίδιο χώρο έμπροσθεν Δημαρχείου θα παρουσιάσουν Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας και του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης .

 

 

Στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου μας, η Εθνική μας Επέτειος θα εορταστεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα εκπονήσουν, τα αντίστοιχα Τοπικά Συμβούλια.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα παρευρεθεί εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου και θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων.

 

 

Παρακαλούνται:

Οι εκπρόσωποι Φορέων, Συλλόγων, Οργανώσεων, Κομμάτων κλπ προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να συνεννοηθούν με το Γραφείο Τύπου & Δημ. Σχέσεων του Δήμου Αίγινας μέχρι την 24-10-07 στα τηλ. 2297022220.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Παναγιώτης Ι. Κουκούλης

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s


Αρέσει σε %d bloggers: